Aleksandar Vučić ističe da između onih koji su za celovito Kosovo i onih koji misle da treba da pričamo priče iz Dušanovog carstva nema razlike.

„Možete da ponavljate određenim sveštenim licima i pojedinim političarima sa Savskog venca koji lažu narod da su sa KiM, da im kažete – kažite nam samo jednom da je KiM Srbija. Nikad to neće da kažu“, rekao je Vučić.

Navodi da su najvažniji životi i bezbednost ljudi ali da je u smislu teritorije sever Kosova važan. Reč je o 1.000 kvadratnih kilometara, ali Vučić ističe da nije reč o tome, nego o pitanju strateškog značaja i ljudi. Istakao je Kopaonik i Gazivode koje su od strateškog značaja.

Predsednik je govorio o Vlaču, Rudi i Trepči kao i o vema značajnom geostrateškom položaju severa Kosova.

Međutim, poručuje da to nije važnije od kosovskog pomoravlja ili bilo kog drugog dela.
„Za svakog našeg čoveka ćemo da se borimo i izborima za veća prava ukoliko to budemo mogli. Sve drugo je katastrofa“, smatra predsednik.

Ana je dobro rekla da oni koji pričaju o zamrznutom konfliktu ne razumeju da to nije održivo. Svako čeka priliku da udari onog drugog da bi ostvario prednost na terenu. Svakoga dana ćemo da se sekiramo gde će da nas udare, hoće li da nas napadnu na severu i uz čiju podršku. Hoće li kao u „Oluji“ da dobiju podršku Amerikanaca ili će sada da dobiju podršku nekog drugog.

srbin.info