Zvanična verzija priče da je Nikolaj II Romanov streljan u Jekaterinburgu nije tačna, tvrdi novinar i publicista Milan Vidojević.

On je u prvom delu velikog intervjua za RAS televiziju u emisiji „A, ŠTA VI MISLITE“, voditelja Ratka Dmitrovića, otkrio, kako kaže pravu istinu o carskoj porodici.

„Romanovi dobijaju lažni identitet. Nikolaj dobija identitet ruskog grofa i odlazi da živi kod šuraka u Nemačku i 1924. godine i dolazi ikognito da živi u kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca jer su oni rodbina sa Karađorđevićima i zato što je on Aleksandra imenovao za zaštitnika trona“, rekao je Vidojević.

Prema njegovim rečima Nikolaj je to uradio zato što je njegov sin imao hemofiliju i nije bilo sigurno koliko će dugo da živi, da li će doživeti punoletstvo.

„Sin mu je doživeo punoletstvo, živeo je u Engleskoj kao poljski grof. Njegov sin je otprilike moj vršnjak i zove se ser Mark Grej i živ je i dan danas“, rekao je Vidojević.

On ističe da kada je Nikolaj došao u kraljevinu SHS onda su donete i relikvije – Ruka Jovana Krstitelja, ikona Filermosa, čestica od Časnog krsta…

„To su lične relikvije imperatora. Ni naša ni ruska crkva nisu vlasnici relikvija“, rekao je Vidojević, a onda o grobu Nikolaja Romanova otkrio:

Celu emisiju koja je emitovana 31.12.2017, u kojoj je gospodin Vidojević otkrio sve o organizaciji „TULA“, o njenom nastanku, funkcionisanju u Beogradu, njenom delovanju u Beogradu. Takođe, govorio je o seriji „Senke nad Balkanom“ i o amaterskom pristupu istorijskim činjenicama u samoj seriji kako kaže Milan Vidojević. Gospodin Vidojević je izneo mnoštvo detalja o Petru Karađorđeviću koji nije baš najbolje prikazan u seriji „Senke nad Balkanom. U emisiji je otkriveno gde je sahranjen Nikolaj Romanov i još mnoštvo drugih detalja. Pogledajte prvi deo emisije „A ŠTA VI MISLITE“, drugi deo emisije biće emitovan 14.01.2018. u 18:00h na RAS televiziji

(INTERMAGAZIN)