Dmitrij Rogozin, zamenik predsednika vlade Rusije, dolazi krajem nedelje u Beograd i donosi obaveštajne podatke o planovima za svrgavanje Aleksandra Vučića do kojih su došle ruske službe.

Prema pouzdanim informacijama, jedan od nekoliko ljudi u koje Vladimir Putin ima neograničeno poverenje srpskim vlastima predaće papir na kom je do detalja, u nekoliko faza, razrađen scenario Zapada, a pre svega Vašingtona, za prevrat u Srbiji.

Ovo će biti treće, najdramatičnije upozorenje Moskve na krvavi plan čija bi kulminacija trebalo da se dogodi tokom izbora u Beogradu i nakon saopštavanja rezultata.

Prvo je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, kada je 20. oktobra bio u Beogradu na vojnoj paradi, najavio povećanje pritisaka na našu zemlju.

Zatim je, samo desetak dana kasnije, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov direktno upozorio da nam spremaju krvavi Majdan, kao u Ukrajini. Konačno, Rogozin će srpske zvaničnike upoznati sa svim detaljima scenarija čiji je konačni cilj obaranje Vučića, odvajanje Srbije od Rusije i, na kraju, uvlačenje u NATO.

(Republika.rs)