Marjanovići su bili svesni da se njihova komunikacija prati, pa su u svojim razgovorima za mesto ubistva koristili „pijaca“, a za Jelenu „paradajz“

„Članovi porodice Marjanović su se skoro godinu i po dana u šiframa dogovarali kako da lažu policajce i zametnu tragove zverskog ubistva Jelene Marjanović“, piše Informer, prenoseći sumnje da su Zoran i njegova porodica navodno na ovaj način probali da zametnu tragove.

Policajci angažovani na istrazi ovog zločina kažu da je suprug Zoran posle svakog saslušanja u policiji pozivao oca, majku i brata i usklađivao priče sa njima o Jeleninom ubistvu.

Marjanovići su, naime, bili svesni da se njihova komunikacija prati, pa su u svojim razgovorima koristili šifre. Za mesto ubistva koristili su „pijaca“, a za Jelenu „paradajz“. 

Tako su sredinom marta ove godine bili u strašnoj panici da su provaljeni i da će biti pohapšeni. Otac je tada pozvao Zorana na mobilni i rekao mu:

– Gužva je na pijaci, svi traže paradajz.

Zoran mu je odgovorio „da je pijaca prazna i da nema šanse da je ostalo paradajza“.

Izvor ovog lista koji već godinu i po dana učestvuje u istrazi ubistva pevačice, kaže kako su pratili svu komunikaciju između Marjanovića, koji su od početka bili sumnjivi.

Pritnskrin: B92

– Najpre pozovemo Zorana na saslušanje, a njegovog brata Miloša ostavimo za sat vremena posle završetka razgovora sa Zoranom. Jelenin muž nakon saslušanja odmah pozove brata, s kojim usklađuje priču. Tako je jednom Miloš pitao Zorana: „Šta si pričao o pijaci, šta si rekao kada smo išli u kupovinu? Jel ima nešto novo za paradajz?“, a ovaj bi mu odgovorio koristeći iste reči. Bilo je potpuno očigledno da koriste šifre, jer niko normalan posle saslušanja u policiji ne bi pričao o paradajzu i pijaci – kaže izvor iz istrage.

Identična situacija je zapažena i posle saslušanja Zoranovih roditelja.

– U martu ove godine Marjanoviće je uhvatila strašna panika da će ih sve pohapsiti. Vladimir je tada doslovce rekao Zoranu: “ Gužva je na pijaci. Svi i dalje traže paradajz“. Tada mu je Zoran rekao: „Nema šanse, pijaca je skroz prazna, nema šanse da je ostalo paradajza“

 

(telegraf)