Predsednik SRS Vojislav Šešelj otkrio je da je Slobodanu Miloševiću jedan indijski mag garantovao da će pobediti na izborima 2000. godine.

“Imao sam informaciju, ne znam koliko je pouzdana, da je neki indijski mag ubedio Miloševića da on sigurno dobija izbore 2000. godine i da će pobediti prozapadnu opoziciju i radikale. Mislim da je Mira Marković tog maga upoznala dok je bila u Indiji. Mi smo imali dogovor da izađemo u kolaciji na te oizbore. i da je poštovao taj dogovor možda bi i danas vladao Srbijom”, rekao je Šešelj u najnovijem intervjuu za Balkan Info.

On se u razgovoru prisetio i jednog događaja iz devedesetih kada se u Srbiji pojavio izvesni princ Aleksej Anžujski koji se predstavljao da je iz loze Anžujske da je u srodstvu sa Nemanjićima i sa Romanovim.

“On je pojavio 1992 mislim. Ja sam gledao neke emisije gde je on gostovao. tadađnji vlasnik jednog lista je hteo da tog princa poveže sa SPO. A SPO je smatrao da on ima mnogo novca. Poslali su Borivoja Borovića da sa njim kontaktira. Susret je bio u Švajcarskoj. Od novca nije bilo noišta i kontakti su prekinuti. Onda je vlasnik lista “On” kontaktirao mene i počeo da me ubeđuje o tom velikom bogatsvu. Ja to nisam mnogo fermao, ja sam bio protiv monarhije. Ali bila mi je to dobra prilika da napravim svetski spektakl. Ja dogovorim sa vlasnikom lista “On” da idemo na Španiju na sastanak sa princom Aleksejom. Na taj sastanak sam poveo tadašnju devojku Jadranku. Posle se kod mene preselila i nikad više nije odlazila. Otišli smo tamo, bili smo lepo primljeni, ovde se štampa raspisala… Ali ja nisam nudio nikakav prestol”, ispričao je Šešelj.

Govoreći o ubistvu Arkana Šešelj napominje da ne zna ko ga je ubio ali da zna ko su bili neposredni izvršioci.

“Ja sam ih prozivao u javnosti. Kako koga prozovem tako bude likvidiran ovi arkanovci u osvetničkom talasu. Tek sam u Hagu pouzdano saznao da je bio u kontaktu sa Tužilaštvom i da je bio u pregovorima da svedoči protiv Slobodana Miloševića i drugih istaknutih Srba a za uzvrat da oni odustanu od optužnice. Ipak Tužilaštvo je htelo da on ipak bude barem simbolično osuđen”, rekao je Šešelj.

Na pitanje novinara zbog čega ima negatvan stav prema masonima lider SRS kaže da takav stav ima ne samo prema njima već i prema svim konspirativnim organizacijama.

“Ja sam za javnost delovanja a te organizacije su organizacije totalitarnog karaktera, tu čovek gubi dušu. Nisu mi nudili da budem član masonerije, ali ne bih ni pristao”, kaže Šešelj.

On je predstavnike opozicije Sašu jankovića, Boška Obradovića, Sašu Radulovića i Vuka Jeremića nazvao idiotima.

“Oni su idioti jer misle da je biti opozicija neka vrednost. To nije nikakva vrednost, vrednost je biti vlast. A za njih onaj ko nije s njima nije opozicija. Mi radikali smo opozicija Vučiću i SNS, ali nećemo sa ovima jer su gori od Vučića”, rekao je Šešelj.

VIDEO:

(Balkan Info)