Srpska premijerka Ana Brnabić na službeni put u Norvešku povela je svoju partnerku Milicu Đurđić.

Tokom službene posete ovoj skandinavskoj zemlji Ana Brnabić, koja inače potiče iz Baške na ostrvu Krku, svoju Milicu će odvesti i na izložbu svetski poznate umjetnice Marine Abramović koja će se održati u umetničkom u Oslu.

„Njih dve cene rad poznate umetnice, ali Milica je naročito poštuje. Ana je bila srećna kad je shvatila da se datum održavanja izložbe poklopio s datumom njene posete Norveškoj. To je retrospektivna izložba Marine Abramović pod nazivom ‘The Cleaner’, u okviru koje će biti izloženo više od 120 njenih radova nastalih tokom poslednjih 50-ak godina, a nakon izložbe biće organizovana i večera za odabrane goste.

Kako piše alo.rs predsednica srpske Vlade obezbedila je za svoju partnerku Milicu automobil BMV i ličnog vozača kako bi mogla da obiđe grad dok Ana Brnabić bude zauzeta protokolarnim obavezama.

Ovo nije prvi put da srpska predsednica Vlade vodi sa sobom i svoju partnerku. Zajedno su ove godine bile i na Eurobasketu u Turskoj, a Milica je pratila Anu i na otvaranju Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, gde ih je dočekao direktor muzeja Slobodan Nakarada. Par je zajedno već osam godina, a očigledno da ni Anine brojne obaveze nisu ugrozile skladnu vezu, piše alo.rs.

(Alo)