UN: POHVALA SRBIJI, POŠTIVANJE VUČIĆU!

UN: POHVALA SRBIJI, POŠTIVANJE VUČIĆU!

Pomoćnik generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslav Jenča je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio posvećenost UN iskrenom pomirenju i promovisanju mira i stabilnosti kroz preventivnu diplomatiju na zapadnom Balkanu

Jenča je izrazio snažnu podršku dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije i istakao potrebu za hrabrim odlukama koje će dovesti do kompromisa Beograda i Prištine, što će, kako navodi, postaviti istorijski primer za region i šire o izgradnji zajedničke mirne i prosperitetne budućnosti.

On je snažno pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN i izrazio poštovanje prema vođstvu predsednika Vučića, njegovoj posvećenosti regionalnoj saradnji kao i podršci koju pruža reformama UN.

U saopštenju se navodi da su saradnja Srbije sa UN i regionalni razvoj bile teme sastanka Jenče i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Na sastanku, Jenča je pohvalio posvećenost Srbije ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i njenu podršku Globalnom dogovoru o migracijama (Global compact on migration).

Jenča se sastao i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i oni su u razgovoru razmenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i o odnosima Srbije sa susednim zemljama.

Tokom posete Srbiji, Jenča se sastao i sa predsedavajućim Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Milovanom Drecunom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, kao i sa članovima diplomatske zajednice, dodaje se u saopštenju.

(novosti)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *