Godinama nas vlast uverava kako bi vraćanje Kosova i Metohije u okvir Srbije bilo pogubno zbog šiptarskog nataliteta i da bi, u dogledno vreme, oni postali većina u Srbiji. To su bajke za malu decu koje opovrgavaju podaci Evrostata, evropske agencije za statistiku.

Prema podacima Evrostata natalitet na Kosovu i Metohiji iznosi 1.66 deteta po ženi, što je malo više nego natalitet u centralnoj Srbiji koji iznosi 1.46 deteta po ženi.

Prema ovim podacima ispada da ne postoji način da nas Šiptari poraze svojim natalitetom, jer i njih je, kao i nas, iz godine u godinu sve manje i manje.

Prema tome, sve one pretnje Aleksandra Vučića da ćemo, ako ne rešimo problem Kosova i Metohije što pre i razgraničimo se sa Šiptarima, izgubiti i centralnu Srbiju nemaju nikakve veze sa realnošću i služe za ispunjenje nečijih tuđih ciljeva, a ne za dobrobit Srbije i srpskog naroda.

Na ove stope nataliteta prvi je ukazao ekonomista Miroslav Zdravković koji je na sajtu „Makroekonomije“ objavio i tabelu stopa nataliteta u svim evropskim zemljama.

Ostaje nam da se pitamo koji interes ima predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, da ovako bezočno laže naciju?

 

srbin.info