Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne smatra nemačku kancelarku Angelu Merkel neprijateljem.

Kako je rekao, Srbija ima malo saveznika u međunarodnoj zajednici, a Angelu Merkel smatra “iskrenim prijateljem“.

“Nju doživljavamo iskrenim prijateljem. Ona nas je spasila sukoba sa Hrvatima, do kog je moglo da dođe zbog krize sa migrantima kad su Mađari podigli zid“, rekao je on za RTS.

Na pitanje kakav mu je stav posle izjave kancelarke Angele Merkel da nema promene granica on je rekao da su nas i Nemačka i SAD „razgraničili“ onog časa kada su 2008. godine prinali nezavisnost Kosova.

“Zato kad kažu da su protiv razgraničenja to znači da su protiv promene granica koje su uspostavili na našu štetu” rekao je Vučić i dodao da ga mnogi napadaju , pogotovu nu Srbiji, upravo zato jer ne prihvata takve granice.

On je istakao da nam Merkel nije protivnik i da ne treba da zaboravimo šta je učinila za Srbiju u vreme migrantske krize te koliko su i nemačke investicije dorpinele tome da imamo rast od 4,4 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće da govori o konkretnim rešenjima za Kosovo i Metohiju, jer ih još uvek nema. On je dodao da Srbija ima tri osnovna cilja – očuvanje mira, zaštitu državnih interesa i teritorije i zaštitu prava srpskog naroda.

 

b92.net