Sulejman Ugljanin je podigao veliku buru prethodnih dana jer je započeo otvoreniju borbu za otcepljenje Raške oblasti od Srbije. Očigledno je da je to započeo na nečiji znak i vidljivo je da to radi samouvereno jer iza njega stoji neko moćan i jak.

Javnost u Srbiji se pita ko bi mogao da stoji iza Sulajmna Ugljanina i bošnjačkih separatista u Raškoj oblasti.

Iza Sulejmana Ugljanina u ovom slučaju stoji Brajan Hojt Ji! Posle odlaska zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD iz Srbije, važno je napomenuti, koji je iz Beograda otišao nezadovoljan jer Srbija ne želi da okrene leđa Rusiji, otkriveno je da je Hojt Ji pretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji. 

Upravo posle toga počinje napad na suverenitet Srbije i baš tada Ugljanin započinje sa žastokim provokacijama. Sve ovo je Srbija videla i doživela već nekoliko puta u novijoj istoriji.

Važno je napomenuti i da je Brajan Hojt Ji kadar Klintonovih, a zna se da je ovo taktika Klintonovih i njihove administracije i jasno se vidi njihov potpis u svemu ovome.

Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), nazvao je Srbe u koji rade u institucijama u Raškoj oblasti „fašističkim pionima“ koji su u osnovi četnici, i koji žele da izvrše sve što im Rusija naredi, da u Sandžaku ne ostane nijednog normalnog Bošnjaka, Albanca, Srbina i Crnogorca.

Takođe, Ugljanin je ponovio svoj zahtev da na ovoj teritoriji Srbije budu raspoređene međunarodne snage, a da se iz Raške povuku Vojska Srbije i policija.

(ISKRENO)