Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da u Sarajevu postoji najmanje sedam baza terorističke baze ID!

Dodik kaže da je reč o arapskim naseljima koja su okružena zidinama i potpuno izolovana od ostatka sveta, pa tamo čak ne smeju da uđu ni lokalni, „obični muslimani“.Prema njegovim rečima, zbog toga nije čudno to što je u gotovo svakom terorističkom napadu u Evropi učestvovao čovek sa dokumentima BiH, što samo dokazuje da pretnja novim ratom Nasera Orića mora ozbiljno da uzbuni svakog Srbina!

Dodik ističe da se potencijalni teroristi iz Sirije vraćaju u Sarajevo, a da opasnost predstavljaju i migranti.

– Od 10.000 migranata koji uđu u BiH, njih 200 do 300 imaju dokumenta , dok za ostale ne znamo ko su, niti šta im je namera. BiH će sve više biti etiketirana ne samo kao propala zemlja, već i kao leglo islamskog terorizma, s kojim Evropa i svet imaju ozbiljnih problema. Nema velikog terorističkog akta u svetu od Njujorka, Vašingtona, Madrida i Pariza da učesnici nemaju dokumenta BiH. U Sarajevu postoji sedam arapskih naselja okruženih zidom, izolovanih od lokalne sredine. Prave se enklave u koje čak ni lokalni muslimani ne smeju da uđu. Zato se mora razmišljati u čemu mi živimo i zašto je izjava Nasera Orića problematična i zašto mora da probudi svakog Srbina – upozorava Dodik.

Komentarišući ove navode, šef Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže da je Dodik ukazao na činjenicu koja je službama dobro poznata.

– Postoje vehabijski centri na nekoliko olokacija u BiH, u kojima nemaju pristupa ni lokalne ni centralne vlasti. Tamo se, kao i na kosovu, obučavaju teroristi. Nije slučajno da među eksponiranim borcima ID koji napadaju Evropu uvek ima državljana BiH. Posebno zabrinjava činjenica da na prostoru na kojima postoji međunarodno vojno prisustvo ima ovakbih vehabijskih centara – podvlači Bečić.

(pravda.rs)