Ono što ćete naučiti u ovom filmu nećete naučiti u školi… ovo je možda jedan od najvećih trikova elite. Uveravaju nas da saznajemo konačnu istinu, a realnost je, većinu vremena, pažljivo osmišljena laž.

Dve zavere koje su približno toliko velike i globalno značajne kao i vanzemaljska prikrivanja, su atentat na Kenedija i ono što se desilo u Njujorku 11. septembra. Istraživanjem laži o 9/11 i kreiranje medija o tome, milioni i milioni ljudi su se probudili pred istinom, o tome kako naš svet zaista funkcioniše iza scene. Ovo je bio veoma važan događaj kada je reč o tome.

Nedavno su objavljani dokumenti o Džonu Kenediju, koji su dugo bili klasifikovani, a oni su na više načina otkrili da ipak nije sve onako kako je predstavljeno.

Sve je trik bogataša

Atentat na predsednika Džona Kenedija ostaje jedno od najtraumatičnijih događaja 20. veka. Otvorena i zatvorena priroda istrage koja je usledila, mnoge građane je ostavila uznemirene i nezadovoljne, a konstantna pitanja koja se tiču istine iza događaja tog sudbonosnog dana, ostaju i dan danas. Dokazi o tome se mogu pronaći u beskonačnim količinama materijala zasnovanih na zaveri koji su pokušali da razotkriju najveću misteriju ubistva u američkoj istoriji.

Sada veoma ambiciozan dokumentarni film pod nazivom “Sve je trik bogataša“, dodaje gorivo tim užarenim nesigurnostima, i ukazuje na mnoge potenijalne krivce čija je moguća umešanot u ovaj atentat već dugo skrivena zvaničnim istorijskim zapisom.

Ovaj film, autora i naratora Fransisa Ričarda Konolija, počinje sa pričom o periodu tokom Prvog svetskog rata, kada su najbogatije i najmoćnije ličnosti industrije otkrile ogromne profite koje mogu imati iz tekućih vojnih sukoba.

POGLEDAJTE FILM: 

Film predstavlja ubedljiv i iscrpno istražen argument da su ove ličnosti formirale tajno društvo, pomoću kog su mogli da orkestriraju i manipulišu politikom ratovanja u njohovu korist na globalnom nivou, i pritom, zadrže potpunu anonimnost u svojim postupcima. Konoli tvrdi da u ovi zlobni lutkari funkcionisali i cvetali kroz istoriju – od formiranja nacizma do nastanka i posledica 11. septembra.

Izbor predsednika Kenedija 1960. godine je predstavljao ogromnu pretnju ovim strukturama vlasti iz senke, uključujući i visokoprofilne ličnosti unutar mafije, kriminalne političare i najuticajnije svetske ratne profitere.

Stoga je skovana zavera koja bi okončala Kenedijevo političko delovanje, pre bilo kakve šanse za ponovni izbor, čime bi se uspostavila vladavina tajnih društava.

Na skoro tri i po sata, ovaj film proučava odlučujući događaj našeg vremena, iz perspektive koja se ne istražuje često. Bez obzira da li može pridobiti ili ne, one gledaoce koji ostaju skeptični u vezi sa ovom velikom  zaverom, on predstavlja njegove nalaze na izmeren i detaljan način koji zahteva pažnju i razmatranje.

Webtribune.rs