– Dobro došli kući, dobro došli u Vaš Vukovar, rekao je postrojenim vojnicima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Svečanosti u vukovarskoj kasarni prisustvovala je i predsednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je rekla kako dolazak HV-a u Vukovar ima ne samo sigurnosno značenje nego taj čin za grad ima i veliki ekonomski i socijalni značaj.

– Dolaskom HV-a u Vukovar nastavljen je proces povratka HV-a u mesta odakle niji niti trebala otići, rekla je Grabar Kitarović koja po završetku programa nije davala nikakve izjave novinarima.

Ministar odbrane Damir Krstičević je svoj govor započeo rečima da je ispunio dato obećanje gradonačelniku Vukovara i premijeru na sednici Vlade RH održane u Vukovaru 17. novembra 2016 godine.

– Vratili smo HV u Vukovar, rekao je Krstičević koji je posebno pohvalio pripadnike GOMBR koji su prepešačili 25 kilometara od kasarne u Vinkovcima do kasarne u Vukovaru.

Zapovednik HV-a general zbora Mirko Šundov rekao je kako je dolaskom HV-a u Vukovar ispunjen san mnogih koji su pali za slobodu Hrvatske.

– Ovo je dokaz da njihova žrtva nije bila uzaludna. Hrvatska je slobodna i nezavisna država, a ulicama Vukovara ponosno sada koračaju pripadnici Hrvatske vojske. Dolazak HV-a u Vukovar posebna je prigoda ne samo za Vukovar nego i za celu Hrvatsku, rekao je Šundov.

(Večernji.hr)