OCENIO DA ĆE POSLE NJEGOVOG SUSRETA SA PUTINOM U HELSINKIJU USLEDITI „VELIKI REZULTATI“

U intervjuu za Fox News – odgovarajući na pitanje zbog čega njegov sin, s obzirom na kolektivnu odbranu alijanse, treba da brani Crnu Goru – rekao: „Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svetskom ratu smo!

DONALD Tramp doveo je u pitanje obavezu SAD da brani druge članice tog vojnog saveza rekavši da bi angažovanje SAD u odbrani neke male zemlje, poput Crne Gore, moglo dovesti i do Trećeg svetskog rata.

U intervjuu za Fox News na kraju evropske turneje, tokom koje je učestvovao na samitu NATO, posetio Britaniju i sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsinkiju, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju zapadnog vojnog saveza.

Na pitanje novinara zašto bi njegov sin, imajući u vidu obavezu svake članice NATO da brani druge članicu, išao da brani na primer jednu Crnu Goru, Tramp je kazao da i on postavlja to isto pitanje.

„Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svetskom ratu smo!“, kazao je Tramp.

On je dodao da shvata da je to način na koji su stvari postavljene i podsetio da je došao na funkciju tek pre nešto više od godinu i po dana, ali da je već obezbedio dodatno finansiranje za NATO.

„Rekao sam: morate da platite, morate da platite“, kazao je predsednik SAD.

U svom najnovijem tvitu susret sa Putinom ponovo je pozitivno ocenio:

„Razmotrili smo mnoga važna pitanja. Dobro smo se složili što je uznemirilo mnoge (moje) mrzitelje koji su priželjkivali da vide naš boks-meč. Uslediće veliki rezultati“.

 

(fakti.org)