Zdravko Čolić, prema tvrdnjama Vlade Georgieva, nije samo običan muzičar. Crnogorski pevač ozbiljno je optužio najveću muzičku zvezdu bivše države.

Na jednoj radio stanici rekao kako je legendarni Sarajlija radio za zloglasnu UDBU.

Naime, Georgiev tvrdi da se to događalo sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka, a o tome govori, kako tvrdi Vlado, i Čolina pesma ‘Pisat ću joj pisma duga’.

“Čola se držao ozbiljnih saradnika, imao je dobre pesme. Nabrajao je sve gradove u pesmama, i to potvrđuje da je bio pod kontrolom službe državne sigurnosti. Nije bilo moguće biti zvezda u to vreme i napuniti Marakanu, a da nisi otpevao “Druže Tito, mi ti se kunemo”, kazao je Georgiev i tako dolio ulje na vatru na ovu temu koju srpski mediji povremeno ožive.

Čolić je karijeru gradio i u Rusiji i Nemačkoj.

Slično je nekada govorio i Živan Velisavljević, nekada dugogodišnji saradnik Udbe. Isti je tvrdio da je Titov saradnik Stane Dolanc vodio akciju koja je za cilj imala kontrolisati mlade putem muzike. Udba je imala želju mlade pretvoriti u bezopasne klovne bez revolucionarnih ideja. Prvi od muzičara koji je pristao biti deo te priče jeste Goran Bregović.

Mondo